Ankara İş Makinası Tork Revizyonu
İnşaat firmalarında genel olarak kullanılan kazıcı, yükleyici, kazıcı yükleyici, teleskopik ve mobil vinç grubundaki İş makineleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadırlar.
İş makinelerinin temel prensiplerinde dizel motor tarafından tahrik edilmekte olan hidrolik pompanın istenildiği şekilde yük ve güç miktarına göre hidrolik yağı basınçlandırılmasını sağlayarak iş yapılması esasına dayanmaktadır. Paletli kazıcılarda dizel motorun görevi hidrolik pompa üzerinde debi oluşturmaktır. Dizel motorlarda, radyatör grubu motora bağlı bir pervane ile uygun bir şekilde bağlanmaktadır. Lastikli yükleyicilerde ise, dizel motor tork, şanzıman üzerinden akslara güç iletilmesi ile makinenin hareketi sağlanmaktadır.
Motora bağlı fren ve fan pompası, direksiyon pompası ve şanzımana bağlı hidrolik pompaların yardımı ile hidrolik güç üretmektedir. Bu hidrolik güç ile hidrolik valf grubu üzerinden bom, kova, yön, frenleme ve fan hareketlerinin oluşmasını sağlamaktadır.
İş makinelerinde revizyon işlemleri, makinenin durumuna ya da makinenin çalışma saatlerine bağlı olarak belirlenmektedir. İş makinelerinde genellikle 10.000 saatte bir hidrolik pompa, motor, şase üzerinde revizyon işlemleri yapılması gerekmektedir. Ama madeni yağların kalitesinin arttırılması sonucunda kestirimci bakım ile yağ numune alımları ile birlikte yapılmakta olan analizlerde bu saatler daha fazla uzatılabilmektedir.
İş makineleri Tork Konvertörü Nedir?
Tork kelimesi güç anlamına gelmektedir. Bir aracın motor gücünü ifade etmekte olan bu terim gücü yüksek olan arabaların hızlanması ve hareket kabiliyeti çok daha üstündür. Konvertör ise dönüştürücü anlamında kullanılan bir terimdir.
En genel tabiri ile motordan alınan gücü arttırarak şanzımana ileten bir yapıdır. Tork konvertörü debriyaj görevini üstlenmektedir. Tork konvertörünü motor ile şanzıman arasındaki bağı kurduğunu söyleyebiliriz. Manuel araçlarda bulunan debriyaj sistemine benzer bir sistem olarak da düşünülebilmektedir.
İş makinelerinde Tork Konvertörünün Çalışma Prensibi
Tork konvertörünün çalışma prensibini bir vantilatör ile izah etmek mümkündür. Karşılıklı bir şekilde bulunan iki adet vantilatörden birisinin çalıştırılması ve diğerinin çalıştırılmadığı zaman biraz zaman geçtikten sonra elektrik ile herhangi bir bağlantısı olmayan vantilatörün de dönmeye başladığı görülmektedir.
Burada elektriğe bağlı olmayan vantilatör iki vantilatör arasında bulunan hava akımı sayesinde hareket edebilmektedir. Tork konvertör bu şekilde çalışmaktadır. Bu noktada hava yerine yağ kullanılmaktadır. Şanzıman yağı olarak isimlendirilmekte lan bu yağ iki çarkın arasındaki etkileşimin gerçekleşmesini sağlamaktadır.
Motordan güç alan pompa fanı yağ ile enerjisini karşısında bulunan türbin fanına iletmektedir. Bu şekilde de her iki fan da hareket eder. Pompa fanı direkt olarak motora bağlanmaktadır. Motordan alınan güç ile dönmeye başlar. Burada pompa fanı ile şanzımana hareket veren türbin fanı arasında bir katı bağlantı bulunmamaktadır. Aktarım şanzıman yağı sayesinde yapılmaktadır. Katı bağlantı olmaması nedeniyle de araç dursa bile fanlar serbest bir şekilde çalışmayı sürdürmektedir. Yani bu durumda araç durmuş olsa bile motor çalışmaya devam etmektedir.
İş makinelerinde Tork Konvertörün İç Yapısı Nasıldır?
Tork konvertörü temel olarak dört parçadan bir araya gelmektedir. Bu parçalar Impeller, türbin, statör, fan ve kapaktır.
Eski model araçların balata sistemi olmadığından genel bir kanı olarak otomatik vitesli araçların diğer araçlara göre daha fazla yakıt tükettiği düşünülmektedir. Bu balata sistemi yeni nesin araçların tümünde bulunmadığı için artık fazla yakıt tüketimi ve iç kayıplar yaşanması söz konusu değildir.
Ankara iş makinası tork revizyonu için Torksan firmasının iletişim bilgileri üzerinden firmaya ulaşarak hizmetlerden faydalanma imkanından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda Ankara İş Makinası Şanzıman Revizyonu gibi farklı hizmetlerden de yararlanma imkânınız bulunmaktadır.
Bize Mesaj Gönderin
Haberlerimiz
Ankara Tork Konvertör Tamiri Yapan Firmalar JCB İş Makinası Tork revizyonu 487'lik VOITH Endüstriyel Yağlı Hidrolik Kaplin D9R Hamut Yatağı Burcu En Çok Tercih Edilen ZF İş Makinesi Yedek Parça Markaları 111-7994 Caterpillar Air Compressor: Güçlü Performans ve Dayanıklılık Araba Tork Tamiri Caterpillar D8R Buldozer Komple Revizyonu Tork Revizyonu Ankara CYLINDER GP-LIFT 1738613 1W-7145 – 7E6807 – 6N7582 Caterpillar Air Compressor 7N3486 Caterpillar Exhaust Manifold 3306 VOLVO L180C TRANSMISSION Hidrolik Turbo Kaplin Revizyonu Türbin Konvertör Tamirinde Maliyetler Nasıl Düşer 4V7084, 4V-7084 Caterpillar JOINT ASSEM CAT (Caterpillar) Şanzıman Tork Tamiri Caterpillar D7H Buldozer Şanzıman, Tork Motor ve Pompalar Revizyonu 1W-6754 - 1W6754 Caterpillar Air Compressor En Kaliteli New Holland Şanzıman Çıkma Parçalar Ford 4142 Kavramalı Kompresör Revizyonu Torksan İle Uzun Ömürlü Performans 2.EL VOLVO L220E ŞANZIMAN KOMATSU WA 420-1 Fren Merkezi İş Makinası Şanzıman Tork Tamiri Komatsu İş Makinelerinde Tercih Edilen Yedek Parça Modelleri CAT D7H Tork Revizyonu FLANGE A Volvo Loader | VOE17485506 4N-6954 Air Compressor: Caterpillar Motorları İçin Üstün Performans ve Dayanıklılık Caterpillar D8T Buldozer Komple Revizyonu TUBE CAT Serisi ile Üstün Performans ve Dayanıklılık Otomatik Şanzıman Revizyonu Tork Konvertörü Tamir Olur Mu? İş Makinalarında Tork Konvertörü Tamiri Ne Kadar? Tork Konvertör Tamiri Tork Tamiri Ankara Volvo Şanzıman Tork Revizyonu İş Makinesi Kullanıcıları Tarafından Önerilen Manitou Yedek Parça Modelleri 17264483 Volvo Torque Conventer 8W-5207,8W5207 Caterpillar 140H SPIDER DIFF D8N Buldozer Komple Revizyonu